0212 291 66 67 [email protected]
0

SEPET

Sepetinizde hiç eser yok.

Bahar Bilici Öztürk

Bahar Bilici Öztürk

1979 yılında Denizli’de doğdu.
2001 yılında Ankara Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Resim-İş Bölümü Prof. Şeniz Aksoy atölyesinden mezun oldu.
2004 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalı'nda yüksek lisans eğitimini Prof. Zafer Gençaydın’ın atölye öğrencisi olarak Prof. Hüsnü Dokak danışmanlığında tamamladı.
2022 yılında Ankara Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda doktora eğitimini Prof. Şeniz Aksoy danışmanlığında tamamladı.
2001-2017 yılları arasında Düzce ve Denizli’de farklı kurum ve kademelerde Resim-İş görsel sanatlar öğretmenliği yaptı.
Eserlerinden bir kısmı kişisel ve kurumsal koleksiyonlarda bulunan sanatçı, yarışmalı sergilerde, eğitim projeleri ve sanat etkinliklerinde aktif olarak yer almaktadır.
Katıldığı karma sergiler yanı sıra 3 kişisel sergisi bulunan sanat eğitimci 2021’den bu yana Denizli Life-Still Life Kültür, Sanat, Yaşam Dergisi’nde kendisinin mizansen ve canlandırmasına dayalı çalışmaları ile köşe yazarlığı yapmaktadır.
BRHD, GÖRSED, INSEA ve İNİSİYATİFSİZLER/ ALTI ÜSTÜ SANAT platformu üyesi olan sanatçı, akademik ve sanat eğitimi çalışmalarına kişisel atölyesinde devam etmektedir.

Soyut dışavurum olarak ifade ettiği deneysel resim çalışmalarına devam eden sanatçı, otoetnografi ve a/r/tografi tabanlı soyut ve figüratif kompozisyonlar üzerinde çalışmaktadır. Sanat felsefesini sonuçtan çok süreç odaklı yaratım eylemlerinde kullandığı ifade/öz birlikteliğinde oluşturduğu mecazlarıyla deneyimlediği duygu, sezgi ve iç konuşmalarına istinaden ortaya çıkan çeşitli anlatım araçlarını kullanarak görüneni değil görünmeyeni aralamak için mücadele verdiği bir arayışa dayandırır. Onun için dışavurum, kimi zaman yazı kimi zaman plastik sanatların imkân verdiği ölçüde gelişmektedir. Sanatçı çalışmalarında ağırlıklı olarak kağıt ve tuval tercih ederken yanı sıra farklı araç ve gereçleri de sanatçının kullanmaktan çekinmediği görülür. Onun için deneysel resim çalışmalarında sıklıkla kullandığı temel unsur ve görsel öğeler süreç içinde kendine problem edindiği ve sonucunu tahmin edemediği bir oyunun elemanlarına dönüşür. Bu oyun bazen bir savaş içerir bazen bir yas bazen ise bir düğün. Yeter ki dile getireceği bir mecaz olsun.

ÖDÜLLER
1993 Ankara Türk Konser Vakfı Afiş Yarışması Mansiyon Ödülü
1995 Denizli CNS Jean Firması Tasarım Yarışması İkincilik Ödülü
1995 Paris UNESCO  Sanat Ve Kültür Hayat Bölümü Uluslararası Genç Stilistler Yarışması Türkiye Temsili
2001 Ankara Gazi Üniversitesi Başarı Ödülü
2002 Ankara Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergileme Ödülü


İşleniyor...